Η ιστορία του DigiMa

DigiMa 10 χρόνια

Η ιστορία του DigiMa στα 10 χρόνια εκπαίδευσης επαγγελματιών στο digital marketing από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Πώς ξεκίνησε το DigiMa

Το DigiMa άρχισε να σχεδιάζεται την άνοιξη του 2014 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε η πρώτη σειρά του προγράμματος. 25 επαγγελματίες του digital marketing, Brand Managers, Marketing Managers, Social media managers, Web developers, PR & Media Managers, Advertising & Sales Managers, Web Masters και ελεύθεροι επαγγελματίες αποφοίτησαν από την 1η σειρά δημιουργώντας την αρχική κοινότητα DigiMa Alumni.

Με στόχο τη διεξαγωγή 2 σειρών ανά ακαδημαϊκό έτος, η 2η σειρά ξεκίνησε δυναμικά τον Φεβρουάριο του 2015 παίρνοντας τη σκυτάλη από την 1η σε μία κοινή συνάντηση-γνωριμία. Το δίκτυο των αποφοίτων μας είχε αρχίσει να χτίζεται από νωρίς.

Το Φεβρουάριο του 2015 το e-DigiMa, «μικρό αδερφάκι» του DigiMa, ήρθε να καλύψει την ανάγκη μιας πιο αρχικής εκπαίδευσης στο digital marketing με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης (e-learning ) για πρώτη φορά. Από την αρχή λειτούργησε 3 σειρές το χρόνο, εξελίσσοντας, ενημερώνοντας και ανανεώνοντας διαρκώς το περιεχόμενο και τη μορφή του εκπαιδευτικού υλικού του. Το e-DigiMa ξεκίνησε ως πρόγραμμα 40 ωρών που εξελίχθηκαν σε 50, πλέον των ωρών ατομικής μελέτης.

Το DigiMa γρήγορα αντιλήφθηκε την ανάγκη της καταγραφής των μαθημάτων και ξεκίνησε την βιντεοσκόπηση των εισηγήσεων από τις πρώτες σειρές. Τα βίντεο προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα ασύγχρονης προβολής των διαλέξεων όσες φορές επιθυμούν έως το τέλος της εκπαίδευσης μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του προγράμματος, μία καινοτομία του DigiMa.

Το 2016 λόγω υψηλής ζήτησης για το DigiMa οργανώθηκε και 3η σειρά μέσα στην ίδια ακαδημαϊκή χρονιά!

Κατά τη διάρκεια της 9ης σειράς, το Φεβρουάριο του 2018, ξεκίνησε πιλοτικά ζωντανή, σύγχρονη μετάδοση των μαθημάτων μέσω live streaming μέσω δικού μας καναλιού στο YouTube, με στόχο να προσφέρουμε μελλοντικά το DigiMa και σε συμμετέχοντες που διαμένουν εκτός Αττικής και γιατί όχι, εκτός Ελλάδας!

Στη 10η σειρά, το Σεπτέμβριο του 2018, προσφέρθηκε πλέον ως δυνατότητα για τους εκτός Αττικής η παρακολούθηση του προγράμματος μέσω live streaming. Οι πρώτοι live streamers ήρθαν από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κρήτη για να ακολουθήσουν και από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και ξένες χώρες, όπως η Αγγλία, η Κύπρος, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα επόμενα DigiMa. Μία ακόμη πρωτοπορία για δια ζώσης εκπαίδευση από απόσταση για το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2019 οργανώσαμε τον εορτασμό των 10 σειρών DigiMa σε μία μοναδική τελετή αποφοίτησης της 10ης σειράς, με προσκεκλημένους όλους τους απόφοιτους τους προγράμματος! Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίτας 2019 και παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας, όπου καταγράψαμε την πορεία των αποφοίτων μας (2014–2019).

Τον Μάρτιο του 2019, η περίοδος covid και η καραντίνα μάς βρήκε στη μέση της 13ης σειράς, αλλά εντελώς προετοιμασμένους για την αποκλειστικά από απόσταση διαδικτυακή μετάδοση των μαθημάτων, χωρίς να χαθεί ούτε μέρα, με καταρτιζόμενους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Από τη 14η σειρά, το Σεπτέμβριο του 2020, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθούν τα μαθήματα, δηλαδή με παρουσία στην αίθουσα ή μέσω live streaming, ανεξαρτήτως περιοχής ή πόλης διαμονής. Πλέον, η εκπαίδευση προσφέρεται υβριδικά, για όλους τους συμμετέχοντες, δηλαδή είτε ως μεικτή παρακολούθηση ή μόνο με τον ένα από τους δύο τρόπους.

Πέραν των δύο κλειστών ομάδων απόφοιτων του DigiMa και e-DigiMa στο Facebook και το LinkedIn οργανώσαμε και δια ζώσης συναντήσεις με τους απόφοιτούς μας κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο του digital, όπως η έλευση των Google Analytics 4 και οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στο μάρκετινγκ.

Άλλα σημεία αναφοράς της εξέλιξης του προγράμματος:

  • οι αρχικές 72 ώρες έγιναν σταδιακά 87, προσθέτοντας ώρες κυρίως στα πρακτικά μέρη των web analytics, Google & Meta ads, καθώς και σε νεότερες πλατφόρμες όπως το programmatic και το TikTok. Και μαζί με την εξέλιξη του περιεχομένου υποδεχθήκαμε και καινούργιους εισηγητές, ενώ – με πολλές ευχαριστίες αλλά και λύπη – αποχαιρετίσαμε άλλους που άλλαξαν πορεία
  • το πιστοποιητικό απόκτησε ECTS (πιστωτικές εκπαιδευτικές μονάδες που ισχύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο), 6 για το DigiMa και 3 για το e-DigiMa
  • η εκπαιδευτική πρωτοπορία των ατομικών projects εφαρμογής των γνώσεων σε πραγματικό περιβάλλον συνεχίζει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ξεχωριστό κομμάτι του προγράμματος, με πολλά από αυτά να καταλήγουν στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, agencies και άλλων start-ups (βλ. digima projects)
  • η κοινότητα των απόφοιτων ξεπέρασε τα 2000 μέλη, οι ομάδες στο Facebook & LinkedIn είναι σημείο αναφοράς για ευκαιρίες εργασίας και συνεργασίας, ανταλλαγές εμπειριών και ενημέρωσης.

Σε αυτά τα 10 χρόνια θα θυμηθούμε όλες και όλους αυτούς που υποστήριξαν – και κάποιοι υποστηρίζουν ακόμη – το πρόγραμμα: Βασιλική Μπουκουβάλα, τη Μελίνα Μιχαλοπούλου, Δανάη Κωστοπούλου, Μαρία Κερατζάκη, Μαρία Αργύρη, Κωνσταντίνο Σιαμαντούρα, Βαλάντη Πραχαλιά, Κωνσταντίνα Καβαλάρη, Άρη Κανδηλιώτη, Πέτρο Καλκάνη!

Από την αρχή περνούσαμε όμορφα στην παρέα των εκπαιδευόμενων και των αποφοίτων μας, συνεχίζουμε να το απολαμβάνουμε και σύντομα θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος και τις 20 εκπαιδευτικές σειρές DigiMa (27 e-DigiMa) όπως αρμόζει! Stay tuned!

 

 

DigiMa 19η σειρά

DigiMa 19η σειρά

 

Share this post
  ,